“Vanaf”

Stuntreclames die beginnen met “vanaf…”, dat is altijd oppassen. Belachelijk lage soldenprijzen slaan meestal op een onverkoopbaar deel van het assortiment dat zelfs blijft liggen als de klant er het bedrag in kwestie bovenop krijgt. Maar intussen is de koopzuchtige wel onder misleidende voorwendselen de winkel binnen gelokt, blootgesteld aan de verleiding van andere impulsaankopen.

De commerce, ’t is ne stiel apart.

Een gemeente besturen is ook een aparte stiel. Met dit verschil dat je als consument – in dit geval inwoner/belastingbetaler – niet de optie hebt om een andere winkel binnen te stappen. Een gemeente hoort zich dan ook ver te houden van dit soort truken van de foor.

Want op de propagandasite van de zandbaronnen staat toch echt “We vatten de belangrijkste antwoorden samen op deze site onder een nieuwe rubriek FAQ’s vanaf 15 juni”.

Niet vanaf 15 juni 2021, zoals we met ons slecht karakter zouden kunnen denken. Nee, er staat wel degelijk: 15 juni 2020. Dat is intussen – we zijn nu donderdag 18 juni in de late namiddag – dik drie dagen later, zonder FAQ’s, en zonder gepersonaliseerd antwoord in de mailbox.

Wordt – misschien – vervolgd.