Uitbreiding zone Kettingbrug: grondwerkers opnieuw welkom

Naar leefbaarheid heeft de uitbreiding van de drankenproductie ter hoogte van de Kettingbrugweg ook een pluspunt opgeleverd. De grondwerker met puinbreek-installatie, die jarenlang voor lawaai- en andere overlast zorgde, is intussen naar andere oorden vertrokken.

Maar in de zandbaronnen-plannen oogt de toekomst weer mooi en lucratief voor deze sector. Want waar nu nog de waterlelies baas zijn, en waar bomen meer dan honderd jaar de kans hebben gehad om oud bos te worden, moet kletsnatte grond bijkomende industrie gaan huisvesten.

De stedenbouwkundige voorschriften maken op p. 26 onder Artikel 3.4 duidelijk welke activiteiten daar welkom zijn: “verwerking en bewerking van grondstoffen met inbegrip van delfstoffen.

Voor wie nog niet overtuigd is: de linkerkolom, die beschrijft hoe de taaie taal in de rechterkolom moet ge├»nterpreteerd worden, is duidelijk. “Daarnaast kan bijvoorbeeld ook de opslag van grond voor een grondwerker hieronder begrepen worden.

De geruchten deden al de ronde dat een bekende afbreker uit Noord-Limburg, meestal in het nieuws wanneer hij asbestregels “per ongeluk” aan zijn werfbotten had gelapt, niet kan wachten om ook in Kaulille neer te strijken.
Waar rook is, is vuur?