“Zoek”tocht naar studiebureau zandplannen belooft niks goeds

Net op het moment dat twee uur toeschouwer zijn bij de gemeenteraad tijdverlies leek te wezen, zorgde nieuwbakken oppositielid Jos C. voor interessant nieuws. Of het klopte dat van de 3 of 4 aangeschreven studiebureaus maar 1 bureau de moeite had gedaan om een offerte in te steken? En of het klopte dat dit bureau uit Bilzen een ander bureau was dan het bureau dat uiteindelijk een offerte aanleverde, zodat nu al een procedurekwestie dreigde?

Met ex-schepen Jan als geïnteresseerd toehoorder moest huidig schepen Leo toegeven dat Bocholt tegenwoordig inderdaad beter scoort bij zangwedstrijden dan bij aanbestedingen.

Dit terzijde gelaten belooft dit geen goed nieuws: als het overgebleven Bilzerse bureau begin juni inderdaad de opdracht krijgt toegewezen, landen de zandplannen bij een zeer opdrachtgever-vriendelijke stedenbouwkundige die de voorbije jaren in Bocholt-Centrum al intensief mocht samenwerken met enkele ex-schepenen uit Bocholt en Lozen die, zoals bekend, de zandbaronnen erg genegen zijn.