Ondertussen in de buurt van Valkenswaard

“Elke boom die je kapt, is er in principe één te veel”. Het zijn niet onze woorden, en al helemaal niet deze van het boskapperscollectief van Bocholter schepenen en zandbaronnen, maar wel deze van het studiebureau belast met het ontwerpen van de N69. Voor mensen die alleen naar Hasselt rijden en nooit naar Eindhoven: de N69 is het verlengstuk van “onze” noord-zuid, tussen Lommel-Kolonie en Eindhoven.

Niet dat ten noorden van de grens alles beter gaat, maar qua planmatig en in breed overleg nieuwe wegen aanleggen lijken ze daar toch betere recepten te hebben. Kijk maar naar de ring rond Eindhoven.

Het gesteggel rond de nieuwe N69, die bvb. Valkenswaard helemaal ontziet, heeft ook jaren geduurd. Maar de plannen zijn er nu, en ze passen in de provinciale ambities voor de 21ste eeuw.

Dik twintig kilometer zuidwaarts, in Kaulille, lijkt daarentegen de 20ste eeuw nog maar net begonnen. Met een gemeentebestuur dat durft volhouden dat een vierkante kilometer bos kappen niet alleen geen probleem is, maar zelfs helpt om de klimaatdoelstellingen tegen 2050 te helpen halen…

Laat ook uw stem horen tegen deze onzin. Het digitale bezwaarschrift vindt u hier: Bezwaarschrift in het kader van het openbaar onderzoek “RUP Zandcluster Kaulille”