Lastige vragen: D-Day

Vandaag, 15 juni, zullen we het weten. Want vandaag, beloofd is beloofd, zal de propaganda-website van de zandbaronnen antwoord geven op de vragen die we met z’n allen van 1 tot 5 juni hebben gesteld.

Op ALLE vragen? Dat valt nog te bezien. Want volgens de propaganda-webmaster gaat het om, en ik citeer, “We vatten de belangrijkste antwoorden samen op deze site onder een nieuwe rubriek FAQ’s vanaf 15 juni 2020“.

Ik herhaal: een SAMENVATTING van de BELANGRIJKSTE vragen.

Naast de website is het ook zaak om uw persoonlijk mail-adres in de gaten te houden. Ter opfrissing: zomaar een vraag stellen, genre “Hey Stijn, mateke” of “Lei, noe mooosttemich ens gèt oewtlegge iever wat Jàààààn Schrievers mich oewts aan den Damburg hèèt gezach“, dat kon niet. D’r moest eerst een hele sliert pieten uit ieders neus gepeuterd worden vooraleer een vraag gesteld kon worden.

Eén van die pieten was uw mailadres.

En op dat mailadres heeft u, als alles naar Bocholter gewoonte goed en vlekkeloos is gelopen, eind vorige week een berichtje ontvangen van wege zandcluster@bocholt.be. Met in dat berichtje een persoonlijke boodschap van de heer Eddie Brebels (nu algemeen directeur, voorheen secretaris, en daarvoor schepen, allemaal van Bocholt) en de heer Stijn Van Baelen, burgervader – ook van Bocholt: “We hebben uw mail goed ontvangen. Momenteel zijn we alle vragen aan het bundelen en aan het beantwoorden. U ontvangt van ons kortelings nog een gepersonaliseerd antwoord.

Nog los van het feit dat niemand van ons een mail heeft verstuurd naar zandcluster@bocholt.be – in dat geval hadden alle verzenders automatisch een kopie van hun gestelde vra(a)g(en) ter beschikking gehad in hun map met verzonden mails – maar een webformulier werd gebruikt, roepen al deze beloftes toch een paar serieuze vragen op.

Zoals:

  1. Wie of wat bepaalt wat een “belangrijke vraag” is? En wie vat die dan samen?
  2. Welke vragen zijn wel gesteld, maar zijn gestrand in de zandbak van de “minder belangrijke vragen”?

Wel, deze vragen zijn intussen officieel gesteld aan het Boggeter bestuur. Via mail, voor alle duidelijkheid, niet via een webformulier.

We houden u op de hoogte.