De volledige reactie van het bestuur

De oproep om de Kauliller bezorgdheid ook rechtstreeks te delen met de verkozen bestuurders is niet in dovemansoren gevallen. Oprechte dank voor iedereen die de moed heeft gehad om in eigen naam de verkozenen des volks via hun officieel, Bocholter mailadres te contacteren.

Een samenvatting van de reactie van het gemeentebestuur staat vandaag, zaterdag, op p. 30 van HBvL. De volledige tekst, waar de komende meer in detail op zal worden ingegaan, vindt u hieronder.

Interessant is de woordvoerder van dienst: schepen Vanmierlo, die zich als voormalig schepen namens een andere partij tussen 2007 en 2012 niet aangesproken hoeft te voelen door de passage uit de open brief over “politieke deals die voor de meesten onder u gemaakt zijn voor uw tijd, en buiten uw medeweten om.”

In de reactie wordt verwezen naar “teamsvergaderingen” met de buurt en de actiegroepen. Zelf had ik inderdaad het genoegen om half mei uitgenodigd te worden voor een schermpjesvergadering, georganiseerd door de gemeente (via “Zoom”, en niet via “Teams”, maar soit), met onder andere schepen Vanmierlo. Hierover is ook direct op planprbeter.be gerapporteerd.

Overheersend gevoel na de digitale sessie in kwestie: in uw gezicht uitgelachen worden via een computerscherm, ‘t is een aparte ervaring.